RASBESCHRIJVING!

 

DE REXWIDDER: REXHANGOOR

Allereerst een konijn is geen knaagdier, is vaak een misverstand, ze behoren tot een andere groep, konijnen en hazen hebben geen 2 maar 4 snijtanden in de bovenkaak, terwijl knaagdieren er 2 hebben, hazen krijgen hun jongen al behaard en met de oogjes open, baby konijntjes zijn naakt en het duurd tenminste 10 dagen voordat ze hun oogjes open hebben, dus konijntjes zijn volkomen hulpeloos, terwijl het haasje al vrolijk rond huppeld!

De oorsprong van de Rexkonijntjes is omstreeks 1919 in frankrijk ontstaan uit een mutatie( spontaanoptredende verandering van het erfelijk materiaal, er kan plots een konijntje geboren worden met een kale huid, een afwijkende vacht(rex) extra lange of korte pootjes, of ook herseninhoud, spijsvertering enz., dit zijn maar enkele groepen, mutaties zijn erfelijk! een bepaald percentage van de nakomelingen van het gemuteerde organisme, hebben de zelfde afwijkende eigenschap als pa en ma.

De Castorrex is eigenlijk de voorvader van alle Rexen, voor het eerst tentoongesteld in 1924 in Parijs.

(deze is denk ik niet zo oud)

EIGENSCHAPPEN:

De bijzondere zachte fluweelachtige haarstruktuur, en de verschillende kleuren, de elegantie, het niet allerdaagse type, tempramentvol, maar absoluut goedaardig maakt dit franse ras een echt huisdier.

UITERLIJKE KENMERKEN:

Rexen hebben een enigzins gestrekte lichaamsvorm, de pootjes zijn van normale lengte, maar lijken door de korte beharing langer dan bij andere rassen, de kop lijkt van de zijkant iets gebogen, de rammen hebben een markante kop, met goed gevulde wangen, de gemiddelde oorlengte is zo'n 12 cm, het ideale gewicht is tussen 1500 gram tot 1700 gram.

VACHT:

De haren zijn vrij kort ongeveer 1.5 cm lang, en staan loodrecht op het lichaam, het haar moet over het hele lichaam de zelfde lengte hebben, dit geeft een bijzonder fluweelachtig aanzien, de structuur is fijn, maar wel stevig, rexen hebben een flinke hoeveelheid onderwol, die hun dichtheid van de vacht ten goede komt, de snorharen zijn altijd gekruld! Bij de jonge rexjes is de vacht gekruld, zien eruit als schaapjes maar word na verloop van tijd glad en super zacht!

                                                                         

 

Mensen met een allergie, zijn minder gevoelig voor rexbeharing, maar geef niet voor 100% garantie, in de meeste gevallen gaat het wel goed! en heb ook de ervaring dat het echt prima gaat!

 

DE REXWIDDER IS OVER HET ALGEMEEN EEN ECHTE KNUFFEL, WAAR JE VEEL PLEZIER VAN KUNT HEBBEN!